Тричі закурив за кермом — геть з маршруту. Водії маршруток Рівного дозволяють собі розслабитися, коли автобус переповнений. Обурення пасажирів не завжди ефективні. А от три скарги на перевізника — і його автобуси знімуть з рейсу. Ціну цигарки за кермом маршрутки визначала Анна Яцук.

Сотні маршрутних транспортних засобів рухаються містом щодня. Недивно побачити у них водія, який під час руху викурює цигарку-другу. Останні це не заперечують. Кажуть, намагаються палити лише під час зупинок маршрутки, але не завжди виходить.

Хоча на телекамеру нам не вдалося зафіксувати, як палять під час руху водії, але пасажири стверджують: такі випадки бувають часто. Кажуть, значна частина людей, які їдуть у транспортному засобі - не палять, але змушені дихати нікотиновим димом.

В управлінні транспорту та зв'язку запевняють, що водіям маршруток заборонено палити під час руху транспортного засобу. Тому пасажири можуть сміливо робити водіям зауваження, а то й скаржитися на них до управління.

Якщо водії не дотримуватимуться правил про заборону паління, на перевізника буде складений акт. Якщо за рік у ньому буде записано три порушення, з перевізником буде розірваний договір про обслуговування пасажирів.