"Рівнеазот" знову у центрі уваги. Зупинка заводу залишить селян без мінеральних добрив, а місто – без каналізації. Обласні чиновники вкотре намагалися з’ясувати, хто винен і що робити.

“Спокій нам тільки сниться”. Про це чи не щодня думають кілька тисяч працівників ВАТ “Рівне азот”, доля якого досі під питанням. Щоб якось їм допомогти, обласні чиновники зібрали нараду. Щоправда, самих азотівців не запросили.

Утім, всі інші свою думку щодо ситуації на "Азоті" висловити мали змогу. Дехто, наприклад, вважає: проблема звільнень на "Рівне азоті" серйозна, але не критична.

Інші ж заявляють: якщо завод нині не запустити - його роботу взагалі не відновити. І постраждає від цього в першу чергу сільське господарство.

Більше того, чимало рівненських соціальних закладів втратять свого годувальника.

Однак, і це ще не найстрашніше. Якщо не врегулювати цін на газ для "Рівне азоту" - вже восени не працюватимуть очисні споруди заводу. Про це йдеться у зверненні до Президента та прем’єр-міністра від обласної адміністрації. Відтак, рівнянам доведеться забути про каналізацію.

І хоча на ці звернення у столиці поки не звернули увагу, обласна спілка підприємців підготувала чергове. А чи буде з цього толк?