У ніч з 2 на 3 березня у Лос-Анджелесі відбулася 86 церемонія вручення премії «Оскар». Свої нагороди отримали режисери, продюсери, актори за заслуги у кінематографі за 2013 рік.

Кращим фільмом 2013 року визнали «12 років рабства» режисера Стіва МакКуіна.

Нагороду у цій номінації отримав продюсер кінострічки Бред Пітт.



pic

Оскар за кращу чоловічу роль отримав Меттью МакКонахі за роль у фільмі «Далласький клуб покупців». Актрису Кейт Бланшетт визнали кращою актрисою року за роль у кінострічці «Жасмін».



pic

pic

Найбільше нагород на цьогорічній премії «Оскар» отримав фільм «Гравітація». Відразу 7 золотих статуеток «Оскар» - «Кращий режисер» (Альфонсо Куарон), «Кращий монтаж», «Краща операторська робота» (Еммануель Любецкі), «Кращий звук», «Кращий монтаж звуку», «Кращі спецефекти» та «Кращий саундтрек».



pic

«Оскар» за «Кращу чоловічу роль другого плану» отримав актор Джаред Лето за роль у фільмі «Далласький клуб покупців». Фільм також отримав нагороду у номінації «Кращий грим».



pic

«Кращою актрисою другого плану» визнали Люпіту Ніонго за роль у фільмі «12 років рабства». Також фільм «12 років рабства» відзначили за «Кращий адаптований сценарій» (Джон Рідлі).



pic

Оскар за «Кращий сценарій» отримав Спайк Джонз за сценарій до кінокартини «Вона».

«Кращим анімаційним проектом» став проект студії «Walt Disney Pictures» «Холодне серце» (режисери Кріс Бак, Дженніфер Лі). Також цей анімаційний проект відзначили за «Кращу пісню» («LET IT GO»).



pic

Кінострічку «Великий Гетсбі» відзначили відразу у двох номінаціях «Кращий костюм» та «Краще художнє оформлення».

У матеріалі використано фото з сайту http://ivona.bigmir.net та http://www.kinonews.ru.