Кожного літа перед українськими студентами виникає питання: "куди поїхати відпочивати?" і "Де знайти роботу на літо". І лише невелика кількість знає, що ці два задоволення, можна поєднати.

За кордоном студенти можуть заробити непогані гроші пропрацювавши лише 2-4 місяці. Такий підробіток ще й дуже корисний: вивчення мови, досвід, цікаві знайомства. Головне бути готовим до того, що працювати доведеться багато. Якщо ж вас це не лякає- ця стаття саме для вас.

Найпопулярніша програма по обміну студентами "Work and Travel USA" існує в Україні з 90-х років. Програма дозволить вам удосконалити англійську мову, знайомитися з культурою країни та подорожувати по інших країнах. Студенти мають можливість їхати не лише в США, але й в інші країни.Можна навіть підшукати щось хоча б мінімально близьке до вашої спеціальності. Більше 10 000 українських студентів працюють за кордоном кожного року.


Також українцям вже багато років пропонують працевлаштування в готельно-ресторанному бізнесі в Об’єднаних Арабських Еміратах, зокрема в Дубаї. Все, що необхідно: знати англійську на розмовному рівні й мати мінімальний досвід в в аналогічній сфері.


Якщо ж нехочете їхати в Дубаї- вітаємо в Туретчині.Хоч і тут знання англійської будуть обов’язкові. Особливий попит у арабській країні на аніматорів і обслуговуючий персонал. Зверніться доагенства і вам обов’зково допоможуть. Головне, ніколи не платіть наперед.


Сезонна агропромислова праця завжди була популярною в Європі.Збирати яблука, полуницю, запаковувати продукцію в коробки й інші заняття, які не потребують конкретних умінь. Все здається неймовірно простим, але насправді така праця вважається однією з найважчих. Робочий день триває до 12 годин.


Закінчимо програмою де можна не лише заробити, але й добре повчитись- "Study and Work". Спочатку ви освоюєте знання мови країни на курсах, а потім застосовуєте їх на практиці під час роботи. За курси, звичайно, доведеться заплатити, зате ви потім легко відіб’єте ці гроші працюючи.


Як правило, в таких програмах беруть участь студенти старших курсів. Це також може слухувати початком вашої кар’єри, адже при подальному влаштуванні на роботу досвід в іноземній компанії буде неодмінно враховуватися.