Рівне майже порожнє. У місті відсутні затори, значно поменшало перехожих. Мешканці обласного центру зізнаються – їм лячно через події у країні. Аби якось заспокоїти жителів Рівного, програма Патруль вирішила провести власне розслідування.

Хочемо дізнатися де і у кого можна шукати захисту людям. Спершу вирушаємо до обласного управління міліції. Минулої доби його зайняли мітингувальники. І справді біля УМВС порожньо. Немає службових авто. На вході нас зустрічає черговий. Далі холу не пускає.

Все ж показати де знаходяться мітингувальники - черговий погоджується.

Скільки мітингувальників знаходиться в управлінні міліції – хлопці не кажуть. Точно не можуть назвати і кількість міліціонерів на робочих місцях. Мовчить про це і черговий.

Начальник прес – служби УМВС Тамара Лисенко спускається до журналістів. Просить зачекати начальника обласного управління міліції Дмитра Лазарєва. Чекає його у холі і одна жінка. Цікавимось у неї чи переймаються правоохоронці зараз заявами людей.

У міліцейських коридорах сьогодні справді порожньо. Але начальник Дмитро Лазарєв запевнив на людські звернення реагувати є кому.

Чергова частина міськвідділу міліції відчинена. Тут приймають дзвінки від громадян та реєструють заяви від тих хто приходить.

Чи кажуть правоохоронці правду, намагаємося переконатися власноруч. Телефонуємо на номер 102 і повідомляємо про нібито скоєний злочин. За другим разом беруть слухавку.

Хоча наше повідомлення не зафіксували бо ми повідомили що це була лише перевірка, але у МВ не приховують, звернень від людей за останню добу значно побільшало.

Втім панікувати рівнянам, Руслан Мельник не радить. Всіх винуватців даних злочинів, обіцяє знайти. Каже, вже є певні напрацювання.

У рівненському РВ міліції також реагують на звернення громадян. Кажуть, працюють у звичному режимі. Втім зараз хвилюються і за власну безпеку. Адже вночі невідомі особи кинули у їхнє приміщення запальні суміші.

Найбільш тихо і спокійно сьогодні біля обласної прокуратури. Її також минулої доби зайняли мітингувальники. Але двері у приміщення зачинені.

Мовчав і дзвінок. Ні працівників ні членів правого сектору у приміщенні немає. А от чи ходять на роботу рівняни і що радять робити у даній ситуації - цікавимось у перехожих.

Хоча думки людей різні, але всі певні - варто зберігати спокій. Бойових дій у Рівному не має. А із збільшеною злочинністю у міліції можуть боротися. Це підтвердив головний правоохоронець Рівне нщини. Більше того Дмитро Лазарєв пообіцяв щодня доповідати журналістам про ситуацію на Рівне нщині . Таким чином роблячи громадськість поінформованою.