Бажаю неба голубого, Хліба запашного Джерельної води Ніякої біди! Бажаю, щоб бурі і грози Зимою і літом минали Ваш дім, Добро і достаток, любов і повага Хай ...

********************************************

Сьогодні поєдналися серцями І стали вдвох на рушничок, Бажаєм щастя Вам з роками, Гарненьких, милих діточок. Медовий місяць хай триває Все Ваше радісне життя, Любов і ніжність не зникає, Чекає світле майбуття!

********************************************

До одруження жінка слухає , а чоловік говорить . Одразу після весілля слухає чоловік , а говорить жінка. З роками в родині починають говорити обоє , а в ролі слухачів виступають сусіди. Випиймо за те , щоб наші наречені завжди слухали і чули одне одного.

********************************************

Народна мудрість говорить нам, що чоловік - це голова, а жінка - шия. Або, якщо сформулювати по-іншому: як тато скажуть, так по-маминому і буде. Я хочу підняти цей келих і побажати молодим, щоб із-за не в міру вертлявої шиї поменше боліла голова. Нехай у вашій сім'ї завжди будуть взаєморозуміння, здоров'я, щастя і достаток! Гірко!

********************************************

Одного разу ввечері по узбережжю йшли хлопець і дівчина. Раптом дівчина зашпорхнулась, а хлопець легенько притримав її за руку і ніжно сказав: - "Обережно, мила, камінці". Через п'ять років по тому самому узбережжю знову йдуть ті ж хлопець і дівчина. Дівчина зачіпилась знову, а хлопець підхопив її за руку і сказав: - "Обережніше, тут камені!". Через десять років знову тут же йдуть ті ж тепер вже чоловік і жінка. Раптом жінка спотикається, а чоловік хапає її за руку і кричить: - "Ти що, не бачиш .. Тут же камені!". Так давайте вип'ємо за те, щоб у наших молодят на їх спільній життєвому шляху зустрічалися тільки камінці

********************************************

Достаток, щастя і кохання Хай будуть поруч повсякчас; Нарешті справдилось бажання, Яке повік з’єднало вас.

В одне злилися ви серцями І стали вдвох на рушничок; І ми бажаєм вам з роками Гарненьких, милих діточок.

Нехай любов в серцях не в’яне – І повні келихи вина За наших молодят коханих Ми радо вип’ємо до дна!

********************************************

Щастя вам бажаєм, молодята, І кохання – цілий океан, Щоб добра нажили ви багато Та по дітях виконали план.

Щоб своє гніздечко будували І любились, наче голуби, Щоб подружні ваші дні минали Без печалі, смутку та журби.

Хай над вами буде небо ясним І сіяє сонечко завжди, Щоб життя у вас було прекрасним Без розчарування та біди.

Щоб не стрілись негаразди жодні; Пам’ятайте: з вами сам Ісус, Із небес спустився він сьогодні, Щоб благословити ваш союз.

Віримо, що в злагоді та мирі До кінця пройдете спільний шлях Й почуття палкі, взаємні й щирі Пронесете у своїх серцях!

******************************************

Сьогодні ви, [чоловіче ім’я] та [жіноче ім’я] любі У парі подружній з’єднали серця; Тож зичимо вам у законному шлюбі В любові незгасній пройти до кінця!

Хай вам у житті устеляють дороги Рожеві світанки й квітучі роки. Хай вашу оселю минають тривоги, А сонце дарує тепло навіки!

Хай ваші дві зірки на небі нічному Осяють щасливу та радісну путь, А стріли Амура в безмежжі земному Взаємне кохання й повагу несуть!