Наскільки серйозно ставитесь до організації вашого весілля, наскільки відповідально слід подбати й про вибір фото- та відеооператора. Навіть у наш час повального захоплення фотографією професійні фотостудії користуються ще більшим попитом, а зйомка весілля у всіх його проявах залишається справою майстрів.

Весільну фотосесію варто продумати на фоні всього весільного сценарію, щоб загальна картина легко згадувалась навіть багато років потому. Сьогодні такі спогади оформляють у весільні та довесільні альбоми. Найчастіше такий альбом нагадує цінну книгу, інкрустовану камінням та оздоблену металевим декором. Деякі з них, як справжній родинний раритет, зберігають у спеціальних альбомних кейсах.

— Зйомку в професійних студіях можна замовити не лише цифрову, а й аналогову, студійну та репортажну, — розповідає керівник фотостудії Андрій Ключник. — Щоб усе заплановане вдалося, вже за місяць до реєстрації молодята мають визначитись із вибором фотографа. Якщо ж весілля припадає на популярні “весільні” місяці — домовлятись про зйомку потрібно ще раніше.

Далі — справа за малим: необхідно домовитись, що будемо знімати, як і де, коли і кого. Спочатку визначаються з жанром. Репортажна зйомка наповнена стоп-кадрами, хронікою весільної процесії та весільного застілля. Студійна зйомка дещо дорожча й проходить у студії за постановкою фотографа, що можна зробити й після весілля.

Відчувається попит на виїзну фотосесію із серією знімків на природі. Можливо, не дотримуючись чітких рамок жанру, створити свій фотофільм, наприклад: перше знайомство, перший поцілунок, перші квіти, примірка весільного плаття нареченою, придбання обручок нареченим, вінчання, вітання, вручення подарунків, перший вальс…

До нас прийшла мода на різні європейські весільні традицій, зокрема на зйомку передвесільних подорожей. В Україні за місяць до весілля фотограф з молодими їдуть, приміром, у Карпати, де фотографують довесільне гуляння молодих. А на самій церемонії за допомогою проектора з цими кадрами знайомляться і гості свята. На самому ж весіллі вже відзнімається наступний весільний альбом. Відеозйомку більше замовляють на дві або три відеокамери, що дозволяє цікавіше монтувати фільм. Досить популярними стали двадцятихвилинні фільми, записані на диски спеціально для гостей. Їх загальний сюжет включає всі важливі та веселі моменти весілля. Справжній оператор у кадрі завжди передасть настрій та переживання молодих. Ці моменти навіть через десять років змусять пригадати весь трепет почуттів на весіллі. А якщо сторонні люди, переглянувши ваш весільний ролик, розчулились, отримали заряд добра і ностальгії — вважайте, що справжній художній фільм про ваше весілля відбувся!!! ноутбук acer