На весілля прийнято дарувати подарунки – дорогі і не зовсім, великі і маленькі, матеріальні і «повітряні», стильні і непотрібні, практичні і некрасиві, стандартні і неочікувані. Питанням «що дарувати» переймаються гості ще задовго до хвилювань з приводу «що вдягнути». Мучаються, переглядають безліч варіантів і здаючись, запитують у молодих, що ті хочуть отримати. І це вважається нормальним. Нехай, будь ласка. Зараз не про це.

Подарунки в собі несуть зміст сюрпризу, чогось нового, приємного і потрібного. Але життя більш практична річ, ризик отримати однакові речі або зовсім дурні дуже великий. І тому звичним стало для нас знати наперед, чого очікувати (принаймні на весілля, адже створюється спільний побут з нуля). А як бути з сюрпризом? Невже їх не буде? Ні, я не маю на увазі штучні, такі як: несподівані конкурси, їх результати, незвичні тости і т.д. Не хочеться «ліпити» свято, хочеться його створити. То як? Про що я?

А от про що: про подарунки! Подарунки власними руками, якщо хочеш несподіванок, гарного, красивого сюрпризу – створи його сам! Старе як світ прислів’я. І правильне.

Моя поки що не зовсім зрозуміла думка не нова, навпаки, вона є традицією. В Італії прийнято на весілля робити подарунок гостям від молодих. А італійці обожнюють свята і тому в них розбираються. Зробіть подарунок гостям! Це може бути будь-що: розкажіть свою історію кохання у відеоспосіб, напишіть маленьку історію і роздайте її кожному запрошеному, винайміть стриптизера (якщо і ви, і ваші гості не будуть проти), поставте незвичний хореографічний танець, проведіть особисто конкурс і подаруйте якусь безглузду і смішну річ, розкажіть про кожного історії, зіграйте на інструменті – вигадайте і оформите це як подарунок – помпезно, вишукано, велично – на ваш смак.

Тільки одне але: не повинен цей подарунок бути чимось звичним. А навпаки: він тим-то і незвичний, що не входитиме у програму, не вписуватиметься у загальний стиль свята, не пасуватиме вам і тому буде неочікуваним. Нехай він розкриє ваші нові таланти для гостей, відкриє на один раз ваші незнані грані, подарує справжню, приходню, радість. І нехай потім ще довго згадуватимуть ваше свято як захід ексклюзивного характеру. авто хендай

Джерело vesillya.in.ua