Людям, які затримають невідомих, платитимуть по 500 гривень. А все через те, що хулігани нищать все, що бачать. Ламають перила на лавках, трощать дерева та псують військові меморіали.

Навіть святкова ялинка в центрі міста – і та страждає. Прибиральниця Світлана з наслідками вандалізму стикається мало не щодня. Каже: вже втомилась рахувати поламані ліхтарі та зламані дерева.

Особливі почуття хулігани мають до ліхтарів. Плафони, за словами чиновників, улюблена ціль місцевих вандалів. Нещодавно у місті встановили антивандальні ліхтарі. Вважається, що розбити їх неможливо. Але все ж знайшлися умільці, через яких світильники простояли цілими недовго. Міський голова переконаний: плафон розстріляли зі зброї.

Після останніх хуліганських витівок, які вже стали масовими, влада вирішила вдарити по вандалізму гривнею. Кожному, хто допоможе затримати хулігана, в мерії обіцяють 500 гривень. Фінансувати задум місцеві чиновники будуть з власних кишень.

Чіткої інструкції, як отримати гроші за вандала, чиновники поки що не мають. Але вже обіцяють створити номер гарячої лінії, на яку зможе подзвонити кожен, хто стане свідком нищення громадського майна. Якщо хулігана затримають, людина забере свої гроші. В мерії певні: їхній задум окупиться сторицею. Затримані не лише відшкодують збитки, а й заплатять чималі штрафи.