Британський телесеріал «Шерлок» знятий за мотивами творів Артура Конан Дойля про детектива Шерлока Холмса, проте події відбуваються у наші дні. Перший сезон серіалу вийшов на екрани у 2010 році і має 3 серії. Через 2 роки вийшов другий сезон, а у січні 2014 року глядачі можуть насолоджуватися третім сезоном серіалу «Шерлок».

Роль Шерлока Холмса зіграв актор Бенедикт Камбербетч, а доктора Джона Ватсонса – Мартін Фріман. Камбербетч стверджує, що йому дуже важко грати Холмса, оскільки актор має швидко мислити і тримати у голові велику кількість слів. Бенедикт Камбербетч був єдиним кандидатом на роль Шерлока Холмса, навідміну від Мартіна Фрімана.

Спочатку на роль доктора Ватсона розглядали Метта Сміта, але він виявився занадто божевільним для цієї ролі.



pic

Авторами серіалу «Шерлок» є Марк Гетісс і Стівен Моффат. До речі, Марк зіграв брата Холмса – Майкрофта.



pic

Джима Моріарті зіграв Ендрю Скотт. Актор значно відрізняється від усіх інших акторів, які традиційно грають професора Моріарті. Він, в першу чергу, молодший.



pic

Серіал знімали у Лондоні і Кардіффі. Зйомки на Бейкер-стріт 221 Б виявилися майже неможливими через інтенсивний рух і численні вивіски з написом «Шерлок Холмс», які довелося б знімати чи маскувати. Загалом, славнозвісний будинок на Бейкер-стріт 221 Б знімали на Норт-Гоуєр-стріт в Лондоні у будинку 185. Проте зрештою деякі сцени таки знімали на Бейкер-стріт.



pic

Для зйомок у серіалі русявий Камбербетч змінив колір волосся на більш темний за допомогою тонування, а також навчився грати на скрипці під керівництвом скрипальки Еос Чатер. Чатер фактично виконала партії за Бенедикта, перебуваючи на знімальному майданчику і синхронізуючи свою гру з його рухами.

Через те, що з 2007 року куріння в Лондоні було обмеженим, Камбербетч замінив традиційну люльку на декілька нікотинових пластирів. Хоча в другому сезоні Шерлок кілька разів палить цигарки.

Автори серіалу прийняли рішення, щоб головні герої зверталися один до одного за іменами, а не за прізвищами. Це знайшло відображення і у назві серіалу.



pic

Третій сезон серіалу «Шерлок» комічний. Стівен Моффат розповів шанувальникам серіалу про головного лиходія третього сезону. В одному епізоді очікується більш тісне знайомство зі злим генієм Чарльзом Огастес Магнуссеном у виконанні датського актора Ларса Міккельсена. Цей герой списаний з однойменного героя - відомого шантажиста з оригінального роману сера Артура Конан Дойля. За словами Моффата, містер Магнуссен - справжній злодій і цілком гідна заміна для Моріарті.



pic

У першій серії третього сезону батьків Шерлока зіграли батьки Бенедикта Камбербетча. Персонажі Мартіна Фрімана і Аманди Аббінгтон грають чоловіка і дружину. У реальному житті пара зустрічається і у них є двоє дітей.



pic

Проект «Шерлок» здобув велику популярність, був номінований на «Еммі», «Золотий глобус» і «Сатурн», визнаний «Кращим драматичним серіалом», а Стівена Моффата назвали «Кращим сценаристом». Третій сезон «Шерлока» побив усі рекорди популярності. Лише 1 січня в Британії його дивилося 9 мільйонів чоловік.

pic

Про те, що серіал отримає своє продовження в четвертому сезоні, заявив Камбербетч в одному з інтерв'ю. Стівен Моффат і Марк Гетісс підтвердили плани і заінтригували, що в новому сезоні буде багато цікавих сюжетних поворотів. Проте вони жартують, що «підривати в нових серіях світ не збираються». Коли планується презентація четвертого сезону, творці поки тримають у секреті.



pic

У матеріалі використані фото з сайту http://www.lostfilm.tv