Новий рік вже близько. Щоб створити в оселі урочисту атмосферу та чудовий святковий настрій, прикрасьте житло творчо, креативно та з натхненням.

Кінь – дуже охайна тварина, тому на напередодні нового 2014 року потрібно влаштувати в будинку генеральне прибирання.

Прикрашаючи новорічну ялинку, бажано живу, необхідно пам’ятати про кольорову гамму прийдешнього року, а отже іграшки та інші елементи декору краще підібрати синього, зеленого та фіолетового кольорів.

pic

Ексклюзивності ялинці нададуть прикраси з соломи, виготовлені власноруч. Чудовим доповненням стануть усілякі солодощі, адже господар року дуже полюбляє цукор.

pic

У традиційний новорічно-різвяний віночок варто додати символи-обереги року – дзвіночки та бубонці. А над вхідними дверима рекомендується закріпити ще один талісман - підкову, в ідеалі позолочену, щоб запросити удачу і достаток у свій будинок.



pic

Кінь – красива тварина, його зображення саме по собі може бути чудовою окрасою оселі. У 2014 році в інтер'єрі доречними будуть картини, аксесуари, настінні календарі, фотографії із зображенням Коня.

Стихія, що пануватиме у 2014 року згідно китайського календаря, – дерево – теж варто додати в інтер’єр. Встановлений на видному місці бонсай, особливо хвойний, наповнить атмосферу свята тонкими нотками східного колориту, а живе грошове дерево (красула) в рік Коня володіє ще більшою магічною силою, приносячи в будинок багатство і успіх.

pic

Це ж стосується і сувенірних дерев-талісманів у стилі фен-шуй, гілки яких замість листя прикрашають камінцями або китайськими монетками. Альтернативою можуть стати популярні деревця з бісеру. Чим більше дерев в оселі на Новий рік, тим краще.



pic

Дерев'яні фігурки і статуетки, а також будь-які вироби і сувеніри з коріння, деревної кори, бересту створять чудовий святковий настрій зустрічі року дерев’яного Коня. Вдалим рішенням стане використання на новорічному столі дерев'яного посуду: таці, салатники, вази, блюда. Для декору на столі стильно виглядатимуть бамбукові серветки і навіть дерев'яні ложки. Гармонійно виглядатимуть вази с колосками сухих трав, свічки з приємним ароматом.

В скраїнах сходу, прихильність Коня на стіл ставлять тарілку з дрібно нарізаним сіном, а в іншу наливають воду. Поверх сіна зазвичай кладуть червоний шнурок або нитку, який символізує вузда священного Коня. Заздалегідь пророщений овес у вигляді красивої зеленої травички також чудово прикрасить святковий стіл. Таке частування безперечно буде до вподоби господарю року.

pic

І пам’ятайте: створивши особливий затишок та шарм у своїй оселі у новорічну ніч, ви заручитесь приязню дерев’яного Коня на цілий рік.