Колекція Святого письма у культурно-археологічному центрі "Пересопниця" поповнилася новою Біблією з Африки. Її до музею привіз голандський пастор Ерік, який проживає у Північно-Африканській республіці. Пересопницю він відвідав разом із дружиною та двома дітьми. Гостей вразила уже зібрана колекція, в якій представлені понад півсотні біблійних книг різними мовами світу.

Про Біблію з Південно-Африканської республіки у Пересопниці навіть і не мріяли. Та й потрапила вона несподівано. Меценат музею у Пересопниці голандець Генк Дрозд розповів про унікальний музей святого письма своєму земляку пастору Еріку, який проживає в ПАР. Останній вирішив поповнити унікальну колекцію виданням на Бурській мові.

Нині колекція святого письма у Пересопниці налічує понад півсотні екземплярів різними мовами. Найстаріша книга датується 1868 роком, у перекладі Мартіна Лютера. Окраса зібрань Пересопницьке Євангеліє, ця книга посідає перше місце серед туристів. А вже потому відвідувачі вивчають іншомовні видання.

Вже сьогодні відвідувачі можуть побачити святе письмо - латинською, іранською, корейською, вірменською, італійською, хорватською та багатьма іншими. А ще два роки тому на відкритті музею було представлено лише 8 видань.

У музеї кажуть, меценати постійно поповнюють колекцію святого письма, тому зібрання вже називають унікальним. Нині тут очікують книги турецькою, та індійською мовами.