Традиційно і майже без змін. Кожного року День Незалежності починається святковою ходою від пам'ятника "Загиблим за Україну" до центрального майдану, далі покладання квітів до підніжжя великого Кобзаря, натхненні виступи чиновників та гостей міста. Увечері рівняни разом з керівництвом міста та області заспівали гімн України та подивилися на традиційний святковий салют.

Традиційну святкову колону очолюють вчителі рівненських шкіл з державними прапорами у руках. За ними військовий оркестр. Позаду - перші особи міста та області. На майдані Незалежності вони дружно кладуть квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Так відкривали святкування Дня Незалежності у Рівному. Після урочистостей і церемоній присутніх на заході привітали і гості свята.

Гості свята мали можливість побувати на відкриті виставки у міському будинку культури, спостерігати змагання зі спідвею за кубок Незалежності. А вже близько десятої години вечора урочистості закінчилися святковим концертом, вітальними словами від міського голови Рівного, співанням державного гімну і святковим салютом.