4 мільйони гривень та 9 днів має тернопільське підприємство "Технобудцентр" на ремонт Соборної. До п'ятниці шляховики підготують дорожнє полотно для вкладання асфальтобетону. А після цього Соборну від ЦУМу до органної зали перекриють на три дні - до неділі. Весь цей час тернополяни кластимуть нове дорожнє покриття. Тим часом ремонтні роботи на головній вулиці міста викликають чимало нарікань не лише у водіїв. Найбільше рівнян цікавить, чому такі роботи не можна проводити уночі.

Від минулої суботи у самому центрі міста дорожні метри ділять легковики й громадський трансорт із "важкою артилерією". Соборну від ЦУМу до органної зали поки фрезерують. Щоб зчистити старий асфальт мають 6 днів. Частково проїзд цією ділянкою буде обмежений до четверга включно. Рівняни дивуються, чому ремонтувати узялися саме Соборну.

Водії маршрутних таксі, кажуть, запаслися терпінням.

Потерпіти треба ще, 5 днів. Найбільше — 3 останніх. Соборну від ЦУМу до органної зали, де працює фрезерувальний автомобіль, перекриють повністю. Вже з п'ятниці зранку тут не проїдеш. Вартість ремонту цієї ділянки 3 мільйони 905 тисяч гривень. На тендер подалися три підприємства, виграли тернополяни. Місцеве ШЕУ в них у помічниках.

Ще на місцевому заводі вироблять для Соборної третину потрібного асфальтобетону. Вкладатимуть його з п'ятниці по неділю. Для цього й перекриють головну атерію міста. Пасажири й водії уже напружилися.

Уночі складніше і менш якісно, пояснюють шляховики. Якби технологія дозволяла, то асфальтобетон вклали б і за день, потужностей вистачає.