Змагання 1-го етапу на першість мотоклубу Кристал пройшло в селі Оженин на Остррожчині. Мотокроссмени з різних куточків України змагалися одразу у декількох класах мотоциклів.

Посперечатися за нагороди на першість мотоклубу Кристал зібралася чимала кількість учасників. Окрім спортсменів з Рівного та Рівне нської області участь у змаганнях взяли й представники Києва, Житомира та Львова. Сама ж першість розігрувалася одразу у п’яти класах мотоциклів, - юнаків, аматорів, ветеранів, майстрів та звісно ж колясочників. У класі юнаків беззаперечну перемогу здобув Віктор Трофимов, продовжувач славного імені Трофимових.

Кращим у заїздах на мотоциклах з колясками став екіпаж Петра Горбатенка з Києва, однак найбільше уваги до себе привернули батько та син Глущенко. Колишній переможець чемпіонатів Радянського Союзу вирішив присвятити себе вихованню сина, як колясочного пілота. Дебют сімейного дуету закінчився срібними нагородами першості.

Та все ж таки найвидовищнішими стали заїзди аматорів. Сприяла цьому і велика кількість учасників. За підсумками двох стартів перше місце дісталося Олександру Дорошенко. Рівняни ж допускали падіння, після яких пробитися у чільну трійку призерів було вже дуже важко. Не менш захоплюючими були й заїзди ветеранів. Деякі з них могли б посперечатися за перемогу і з більш молодими суперниками. Кращим у цьому класі став Олег Ліпінський, відомий своїми шоу у перестрибуванні автомобілів.

Гонка вперше проходила за мірками європейських стандартів, а нагородження проводилося одразу по закінченні кожного із заїздів. Нововведеннями гонщики залишились задоволені.