Для цього у наше місто приїхали колишні німецькі поліцейські. Експозицію можна побачити лише два дні у притулку для неповнолітніх дітей. На виставці представлені експонати, які демонструють різні історичні періоди розвитку німецької поліції.

Голова профспілки пенсіонерів поліції Мекленбурга, що у Німеччині, Фрідіріх Зюске до Рівного завітав вперше. Разом зі своїми колегами привіз частину експонатів із місцевого музею. Колишній поліцейський розповідає, культурний обмін між німецькою та українською стороною є надзвичайно важливим досвідом у спілкуванні правоохоронців двох країн.

Німецькі гості приїхали у Рівне на запрошення Громадської ради УМВС України в Рівне нській області. Її представники кажуть, такі візити ще ближче наближують нашу державу до Європейського співтовариства.

Ще одним ініціатором відкриття експозиції у Рівному стала громадська організація "Німецький дім". Її голова, Тетяна Кухарець ділиться враженнями від перебування у подібному музеї в Німеччині.

Експозиція діятиме у Рівному лише два дні. Побачити експонати усі охочі зможуть в обласному притулку для неповнолітніх на вулиці Кутузова.