Ще не так давно у цьому місці була виставка досягнень народного господарства та парк, де можна було погуляти й відпочити. На вході в бетоні стояв «вождь усіх часів та народів» Сталін. До речі, їх у місті було аж чотири.

Але час не стоїть на місці. Місто розвивається. Щось будується, щось руйнується від часу, щось вдосконалюється, а щось просто нищиться. Змінюються політичні ситуації. Міняються політичні лідери, а з ними і ідеологія, а з ними і орієнтири … Таке життя. У 80-х роках на місці колишнього парку Хрущова був збудований Палац піонерів й розпочато будівництво парку для дітей та молоді. Модний по тим часам проект київських архітекторів затвердили самим вищим керівництвом області. Центровою спорудою парку мала стати вежа, яку називали «костровою». Правда, її функціональність ніхто не може пояснити до сих пір. Більш детально про це місце можна прочитати у спогадах рівненського журналіста Миколи Несенюка.

Сьогодні це загадкове місце називають по-різному: Колізей, космодром чи просто притон для наркоманів. Тут, на цих руїнах полюбляють проводити фотосесії, а руїни недобудови з численними «графіті» на стінах слугують гарним фоном.

Дивує, що центральна частина міста, яка могла би стати чудовим місцем відпочинку та дозвілля для дітей та дорослих, нікому сьогодні не потрібна, а навіть небезпечна.

Що для цього потрібно? Можливо провести громадські слухання, відкритий конкурс проектів по благоустрою. У нас же навіть цілий факультет архітектури в університеті є! І не потрібно буде залучати величезних коштів на розробку проектів. Наприклад, нехай це будуть курсові, дипломні роботи. Молоді таланти з радістю долучаться до реального втілення своїх ідей, коли усвідомлять можливість свого особистого внеску в розбудову міста. Чи не так?

Більше фото старого та нового м.Рівне можна побачити на сторінках альбомів та листівок «Рівне . На межі тисячоліть», які можна придбати у мережі книгарень та у автора.