Поліпшення житлових умов потребують ще 359 сиріт. Утім, ця цифра може виявитися неостаточною. На колегії керівник області Віктор Матчук з'ясував — облік ведеться неналежним чином. Скільки дітей отримають житло цього року — знає Тетяна Коваль.

Профілактика втрати та повернення втраченого житла дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, скоротить число тих, кому нерухомість від батьків не дісталася. Виявляти факти незаконного продажу житла та ініціювати його повернення - робота органів опіки.

Реально - забезпечити житлом дітей цієї категорії, які проживають у районах. Нерухомість тут обходиться у 15-20 тисяч гривень. Такі кошти відшукати у бюджеті можливо, погоджуються чиновники.

Дванадцятьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечили житлом торік. Нині потребують забезпечення та поліпшення житлових умов 358 дітей цієї категорії. Хоча ця цифра відносна, не у кожному районі облік ведуть сумлінно.

Голова Рівне нщини висловив незадоволення роботою опікунських служб та керівників деяких районів. У 2009 році він доручив вирішити хоча б одне найгостріше житлове питання у кожному районі.