У діагностичний центр його привезли американські лікарі. Як прилад сприятиме народженню здорових дітей — відомо Олені Толочик.

Рівне нський діагностичний центр продовжує співпрацю з американськими колегами по програмі запобігання вродженим вадам розвитку. Цього разу у Рівне приїхали 5 професорів з трьох університетів США.

Американський досвід у вивченні фетально-алкогольного синдрому плоду впроваджуватимуть у діагностичному центрі. Для цього привезли спеціальний апарат тривимірного зображення обличчя. Сучасний прилад уперше в Україні працюватиме саме в Рівному.

З допомогою приладу будуть порівнюватися дані здорових дітей і дітей групи ризику. Їх співставлення дасть змогу лікарям виробити тактику запобігання народженню нездорових дітей. Цьому також сприяють індивідуальні бесіди з майбутніми мамами. Втім, і в Америці, і в Україні вони неохоче розповідають лікарям про свою дружбу з алкоголем.

На думку американських фахівців, сьогодні важлива профілактична робота не лише з майбутніми батьками, а й з їхнім оточенням. Здорові діти – спільна турбота родини і суспільства.