Відучають, до чого привчили. ДАІ хоче зменшити хабарництво на дорозі. Для цього роздавали спеціальні буклети з двохсотгривневими купюрами, щоправда, несправжніми, і розповідали водіям: хто пропонує хабар — злочинець. Автоінспектори визнають — серед них є хабарники, тому радять з фактами хабарництва звертатися за спецтелефоном. Як сприйняли таку ініціативу водії — бачив Павло Шамшин.

Відучити водіїв давати хабарі спробували сьогодні працівники ДАІ. Для цього роздавали спеціальні буклети. Всередині - двохсотгривнева купюра, щоправда, несправжня. А ще - попередження, що пропонування хабара - також злочин. Такою привітністю ДАІшники просто шокували водіїв. Буклети з грошима, навіть несправжніми, розходились миттєво. Втім, коли вартові доріг відходили подалі, водії зізнавались: хабар - чи не єдиний спосіб уникнути неприємностей, а відколи зросли штрафи, то й відповідно зросли хабарі.

Працівники ДАІ не заперечують, що у їхніх лавах є хабарники. Але боротись з ними обіцяють рішуче. Тому просять водіїв повідомляти про факти хабарництва за телефоном гарячої лінії: 63-58-21. А ще нагадують: за пропонування хабара законом передбачений штраф кілька тисяч гривень або ж навіть обмеження волі до 5 років.

Це добре знає водій з міста Славута на Хмельниччині. Його Острозький районний суд засудив до 2 років умовно за дачу хабара працівнику ДАІ розміром тисяча гривень.