Свято зі сльозами на очах. Так цьогоріч відзначали Міжнародний день театру в Рівному. Місцеві актори вшанували пам’ять столичного режисера Дмитра ЛазорКа та представили глядачам прем’єру нового спектаклю. Його переглядала Ірина Ничипорук.

Цьогорічне професійне свято для Рівне нського облмуздрамтеатру мало присмак печалі. Місяць тому не стало відомого режисера, справжнього професіонала та щирого оригінала Дмитра Лазорка. Він поставив у Рівному "Вишневий сад" Антона Чехова. Фотовиставка пам’яті талановитого постановника відкрилася у одному з останніх місць його роботи — Рівне нському муздрамтеатрі.

"Вишневий сад” був його останньою закінченою роботою. Фотографії виставки присвячені саме цій виставі. Актори, яким доводилось працювати із режисером, кажуть: він змушував робити таке, чого раніше не робили.

Проте театральне життя - вічне. Рівне нські актори у своє професійне свято представили театралам прем’єру: комедію Робера Ламуре "На щастя всім розбилася супниця”. Глядачам розповіли кумедну історію протистояння подружжя, якому вкрай потрібні гроші, та їх багатенької тітоньки, яка аж ніяк не квапиться помирати. Ця комедія стане незмінною складовою репертуару театру, запевняють актори.