Таємне стало явним. Частину таємних матеріалів демонструють у Рівненському краєзнавчому музеї. На виставці побувала і Анна Яцук.

На рівненській виставці "Українська повстанська армія - історія нескорених" представлено більше 30-ти стендів. На них зображена велика кількість шокуючих фотоматеріалів, архівні документи та особисті справи підсудних.

Розсекреченням таємниць XX століття займається Служба безпеки України. Саме вона й оприлюднила численні матеріали виставки. Протягом останніх десятиліть питання щодо статусу та ролі УПА й досі залишається в епіцентрі гострих дискусій. Чиновники хочуть, аби Українську повстанську армію визнали офіційно.

На виставку завітали й самі учасники визвольних змагань. Олександр Гордійчук каже: молодь зовсім не знає про Українську повстанську армію або ж сприймає її неправильно. Тому запевняє: перш за все такі виставки повинні цікавити молодих людей.

Загалом за таємними матеріалами СБУ розроблено три пересувні виставки. У цьому році її організатори планують продемонструвати їх у всіх обласних центрах України.