Метроград-2 — реальність. Якщо першу чергу торговельного центру "Центральний" рівняни чекали кілька років, то другу будівельники обіцяють здати в червні 2010-го.

Металевий паркан на Театральній площі з’явився у червні минулого року. Спершу - шум екскаваторів, а затим - тиха й неспішна робота археологів. Проте вже три місяці за парканом порожньо. У місті вже почали ширитися чутки: мовляв, на другу чергу Метрограду в інвестора гроші закінчились.

Вже із середи в котловані почнуть підготовчі роботи. Їх виконуватиме львівська будівельна фірма "Галицька основа". Будівельники мають усі необхідні дозволи на розробку котловану. Затримка лише за висновками з експертизи проекту з Міністерства надзвичайних ситуацій. Їх чекають до десятого квітня, адже без цих документів починати саме будівництво не можуть.

За проектом, вартість усіх робіт на Театральній площі сягатиме 43 мільйонів гривень. Метроград-2 з’єднають із Будинком одягу та облаштують у ньому торгові місця. Щоправда, вихід із нього буде не таким шикарним, як у першого підземного торгового комплексу. До того будівельники обіцяють: на новому покритті Театральної площі не будемо зачіплятися.