Біла Криниця пересохла. Уже тиждень півсела живе без води - вийшов із ладу насос водонапірної вежі. Утім, ремонтувати його ніхто не поспішає - немає крайніх. Сільський голова - у відпустці, а мешканці - у боргах за ту ж таки воду. Ігор Шумик на місці вивчав ситуацію.

Люди опинилися без води через цей насос, переконують працівники місцевого комунального підприємства. Лагодити його одразу грошей не було. Зараз, кажуть, нашкребли копійки і ймовірно відремонтують.

Втім, мешканці бідкаються: перебої з водопостачанням - постійно. А вода - щоразу з іржею. Але вони не проти хоч і такої, бо тиждень у кранах порожньо. Ні обіду зварити, ні помитися.

Переживають мешканці й за дітей. Поки що місцевий дитсадок справлявся, були запаси води. Та вже з понеділка заклад можуть закрити. А це додасть додаткового клопоту батькам.

Сільського голови на місці не було. Він на лікарняному. А секретар якраз розмовляла по телефону, домовлялася про ремонт. Схоже, до кінця дня вода у людей таки з’явиться.

Не на камеру нинішнє сільське начальство запевнило: не сьогодні-завтра водопостачання відновлять. Утім, винні й самі мешканці - вони не поспішають платити за воду. Якби не борги, можна було б іще одну, старішу, водонапірну вежу реконструювати, пояснюють у сільраді.

Як альтернатива для мешканців села - криниці. Проте їх тут не так багато. Та й люди вже втомилися постійно носити воду у свої домівки за півкілометра.