Війну з рейдерами ведуть в обласній адміністрації. Чиновники твердять - Рівненщина хоч і спокійна область - та незаконні захоплення тут також трапляються. І без зайвої скромності звітують - без втручання влади - деякі підприємства узагалі могли зникнути.

З нечесною роботою бізнесменів чиновники мають справу часто. Розповідають про приклади, коли не чисті на руку підприємці в один момент захоплюють слабкіші підприємства, або ж доводять їх до банкуртства. Тому єдина надія для постраждалих - допомога від влади. А саме чесне розслідування ситуації. Відтак фахівці вже сьогодні розглянули сім конфліктних ситуацій, деяким змогли допомогти.

Натомість на підприємстві Водограй - Рівне фахівці визнали - протиправне поглинання виробничої бази іншим підприємством "Водограй Джерело" справді мало місце.

Відтак запевнили чиновники порушено кримінальну справу щодо перевищення службових повноважень колишнього голови правління товариства. Ознак рейдерства не побачили фахівці у конфлікті навколо ЗАТ "Управління будівництва Рівне нської АЕС". Там невирішею ситуація залишається ще з 2006 року.

Поставили чиновники і крапку у питанні гуртожитку на вулиці Відінській 42а в Рівному. Будівля належить державі, тому й вирішили прискорити виконання рішень суду.