Ті, хто вже отримав дипломи, мають проблему - студентське безробіття. Майже половина непрацевлаштованих Рівненщини - це молодь. Чиновники пояснюють, випускники вишів все частіше не хочуть працювати за спеціальністю. Одних не влаштовує зарплатня, іншим бракує знань.

Випускники рівненських вишів не хочуть працювати за здобутими спеціальностями. В центрі зайнятості пояснюють це недосконалим законодавством, низькою зарплатнею, яку пропонують молодим фахівцям, та поганою їхньою підготовкою у навчальних закладах. Хоча в центрі зайнятості переконують, вакансії є, а от спеціалістів немає. розповідає Андрій Ткачук, директор Рівне нського обласного центру зайнятості: на обліку центрів зайнятості перебуває близьок 600 випускників вищих навчальних закладів, та біля 1200 випускників профтехучилищ. на протязі року вони пройдуть перепідготовку і ми їх працевлаштуємо.

Тим часом студенти рівненських вишів працевлаштуватися за здобутою спеціальністю не сподіваються. Молодь переконує, головне не диплом, а практичний досвід, який здобувають під час роботи. А у вишах йдуть, аби навчитися думати, розповідають студенти. купить часы

Домогти молодим фахівцям хочуть у Цетрі зайнятості, вони навіть згодні платити їм продовж першого року зарплатню. Мають на це майже 21 мільйон гривень дотацій. Далі слово за роботодавцям. Аже головне аби вони погодилися взяти на роботу випускників вишів.