Доля іще одного відомчого гуртожитка під прицілом міської влади. Мешканці будинку на Льонокомбінатівській 15 минулої п'ятниці пікетували сесію Рівнеради. Сьогодні ж прийшли у владні кабінети. Просити чиновників забрати гуртожиток в міську власність. Інакше кажуть - їх може спіткати доля мешканців інших гуртожитків, яких приватні власники продавали разом з приміщеннями.

Поневіряння мешканців гуртожитку на вулиці Льонокомбінатівській 15 триває вже понад два роки. Час від часу з"являються чутки про виселення людей. А нині коли у ВАТ "Рівне льон" зявився новий власник, мешканці знову побоюються залишитися на вулиці. Хвилюються аби не повторити долі інших гуртожитківців міста, які розпродали разом з людьми.

Сьогодні стурбовані мешканці прийшли на зустріч з міською владою. Сподіваються на допомогу та розуміння чиновників. Кажуть понад півтисячі мешканців не проти аби влада забрала будинок у комунальну власність міста, бо мріють лише про спокій у власних оселях. Чиновники одностайні - гуртожитки належать державі, тому їх ніхто не продавав.

Чиновники кажуть - гуртожитки головний біль, особливо для комунальників. Ці будинки роками не бачили ремонту і за цей час нажили сотні тисяч гривень заборгованності. Відтак спершу їхній власник мусить погасити всі борги перед комунальниками, лише потім візьмуть їх у міську власність. Після цього мешканці зможуть приватизувати свої квадратні метри. Натомість на ВАТ "Рівне льон" пояснюють підприємство-банкурт, і не зобовязане робити такі виплати. І ще раз нагадують - усі вісім гуртожитків льонокомбінату належать державі.

Фахівці переконані - гуртожитки новому власнику не потрібні. Їх утримання це суцільні збитки - 350-400 тисяч гривень на рік. Ввідтак сподіваються - новий власник пристане на пропозицію чиновників, а мешканці залишаться у своїх кімнатах .