Щоб рівняни активніше читали книги, агітувати їх приїхали до Рівного самі автори. Колишній посол України в Ізраїлі, США та Канаді Юрій Щербак розповідав про свій роман «Час смертохристів». Козак та скульптор Руслан Найда інтригував "Козацьким романом", написаним разом із дружиною Лесею Гончар. Прозаїки переконують, письменництво може бути прибутковою справою, навіть в Україні.

Він козакує з 89-того. Себе відносить до покоління дев'яностників.

Виборював незалежність України, голодував на граніті на Хрещатику. Щоб ті події не забулися й увійшли до підручників з історії, разом з дружиною написав "Козацький роман". Книга автобіографічна, тут і про мандри до Сполучених Штатів Америки, де жило подружжя, і про символічний для України Холдний Яр. Знайшлося місце у романі і для Єгипту, куди рік тому поїхали відпочивати, якраз на початку революції. Приїхав нагадати про політичний трилер "Час смертохристів. Міражі 2077 року" екс-посол України в Ізраїлі, США та Канаді Юрій Щербак. За декілька місяців, відколи надрукували роман, він став бестселером, каже автор. Наразі готує до друку його переклад англійською, російськомовний варіант от-от надрукують. Проза — справа перспективна, й може стати комерційно вигідною.

Щоб збільшити продажі й прибутки, варто друкувати дешеві примірники — пейпербук, додає екс-посол. Так роблять за океаном. Бо головне — не палітурка, а те, що всередині.