На Рівненщині відбулася нарада з керівниками медичних закладів,на якій обговорювалося забезпечення належного харчувавання та умов в яких перебувають поранені військові.

Про це повідомив перший заступник начальника Рівненської ОВА Сергій Подолін.

На Рівненщині 13 лікарень опікуються пораненими військовими.

"Харчування військових під час лікування та реабілітації має бути на хорошому рівні. Разом з тим, лікарні спрямовують на ці потреби різні суми. Це залежить від спроможності закладу, підтримки громади чи благодійних фондів. Аби цю ситуацію вирівняти, Уряд готовий компенсувати частину витрат на ці потреби. Відтак, держава готова підтримувати медицину на всіх рівнях",- зазначив Сергій Подолін.

Також, заступник начальника Рівненсьокї ОВА,доручив Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я ОДА оперативно підготувати методику розрахунків та надати закладам механізм підписання договорів з військово-медичними клінічними центрами. Саме через них і буде здійснено компенсацію.

Крім того під час наради обговорили питання щодо забезпечення медзакладів витратними матеріалами, наявності ліжко-місць та початку опалювального сезону.