Зелені насадження як шлях до вуглецевої нейтральності. Про це говорили на круглому столі у Рівному. Усе, аби до 2050 року місто зменшило викиди CO2 до нуля. Це передбачено проєктом Net Zero Cities. Рівне стало першим містом в Україні, що доєдналося до цієї європейської програми. Подробиці - далі у сюжеті.

У сучасному світі, де зміна клімату стає все більш нагальною проблемою, зелені насадження відіграють вирішальну роль у зменшенні викидів вуглекислого газу і досягненні вуглецевої нейтральності. Про це і говорили на черговому круглому столі у Рівному.

Дерева та інші рослини поглинають CO2 з атмосфери під час фотосинтезу, перетворюючи його на кисень. Це один з найпростіших і найдоступніших способів зменшити кількість парникових газів в атмосфері.

Попри численні переваги, зелені насадження також стикаються з певними викликами. Це включає питання простору у великих містах, фінансування проєктів та підтримку насаджень.

До слова, Рівне - перше місто в Україні, що доєдналося до проєкту Net Zero Cities. Ця програма передбачає зменшення викидів вуглецю до нуля.

Зелені насадження є важливим елементом у досягненні вуглецевої нейтральності. Вони не тільки допомагають зменшити викиди CO2, але й забезпечують ряд інших переваг для довкілля та суспільства. Інвестування у зелені зони та підтримка екологічних ініціатив – це крок до сталого майбутнього.

Читайте також: За менш як рік штрафів на 14 мільйонів гривень: як на Рівненщині працює "Укртрансбезпека" (ВІДЕО)