Збереження доріг та основних логістичних шляхів. Це основні завдання, якими займаються працівники Укртрансбезпеки на Рівненщині. За 9 місяців роботи цього року вони винесли майже півтори тисячі постанов на загальну суму у понад 14 мільйонів гривень. Більше про роботу Укртрансбезпеки в області - дивіться далі.

Ось так у Рівному працівники Укртрансбезпеки інспектують водіїв та їхні транспортні засоби. Перевірка регулярна, як Міжнародних рейсів, так і внутрішніх. В першу чергу звертають увагу на наявність необхідних документів.

Зазвичай процес перевірки простий, але буває й навпаки. Зазвичай тоді, коли від працівників Укртрансбезпеки намагаються щось приховати.

Та в подібних випадках відповідь у інспекторів проста. Якщо є виявлені та зафіксовані порушення - штраф.

Подібні заходи проводяться для запобігання аварійним ситуаціям. Та окрім цього напряму є ще один і не менш важливий - збереження доріг.

Така перевірка відбувається для того, аби транспортні засоби рухалися в межах вагових норм і не руйнували дороги.

Також відділом регулярно проводяться заходи спрямовані на боротьбу з так званими "нелегальними перевізниками", тобто тими, хто здійснює перевезення пасажирів чи вантажів без державної реєстрації або без отримання ліцензії.