28 жовтня в Острозькому замку після тривалої перерви, пов’язаної з війною, знову стане доступною для відвідувачів колекція нумізматики. Про це інформують в Рівненській обласній раді.

Нова виставка під назвою «Карбована історія України» представить унікальні монети та артефакти, що ілюструють ключові моменти української історії.

Експозиція, організована Острозький замок — Державний історико-культурний заповідник м. Острог у співпраці з ГО "Братство ім. князів Острозьких" за підтримки Українського культурного фонду, розкриває важливі події через призму обігових і пам’ятних монет. Усього представлено майже пів тисячі експонатів, згрупованих за хронологічними та тематичними принципами. Особливу увагу приділено українському волонтерському руху та ролі сучасних захисників України – Сил оборони.

Відвідувачі зможуть побачити не лише монети, але й сучасне оформлення виставки, яке передбачає мультимедійні технології та інтерактивні елементи для дітей. Організатори також подбали про інклюзивні рішення для зручності всіх категорій відвідувачів.

Відкриття розпочнеться о 12:00 годині, вхід вільний.

Читайте також: На Сарненщині діти у канаві знайшли порохові заряди