11 жовтня відбувся реліз пісні «Убер» фронтмена гурту O.Torvald Жені Галича та музичного продюсера, автора електронного проєкту Hidden Element, Ігоря Кириленка. Пісня була створена спонтанно і передає емоції самотності та відстані, з якими стикається кожен.

Як народилася пісня "Убер"?

Процес створення треку можна описати як творчу імпровізацію: зустріч у студії, експеримент з інструментами та миттєве натхнення.

Як тільки Женя увійшов у студію, я зрозумів, що у нас складеться дуже гарна пісня. Мені було цікаво, чи ми співпадемо по настрою, по ідеях. Як тільки Женя взяв у руки гітару — я все зрозумів і почав створювати музику, — зазначає Ігор Кириленко.

Ми просто йшли за настроєм. Це було незвично, коли Ігор грав смичком по гітарі, а потім взяв інструмент, який імітує шум дощу, — згадує Галич.

 З музичного погляду, ця пісня уособлює розширення музичних можливостей артистів. Женя прагне не обмежувати себе лише в рамках гурту, а досліджувати нові музичні напрямки.

Я не хочу бути закритим у зоні комфорту. Для мене важливо експериментувати та створювати музику, яка виходить за межі того, що я робив раніше, — говорить Галич.



Емоційна глибина: Музика, яка говорить про кожного.

Головною ідеєю пісні — це передача тих емоцій, які можуть бути зрозумілі кожному слухачу по-своєму.

Для мене це пісня про те, як важко залишитися на самоті, без можливості спілкуватися з близькими людьми, – ділиться Галич.



Ця пісня також стала близькою і для музичного продюсера Ігоря Кириленка:

З Женею у нас відбулося співпадіння по темах, які нас зараз турбують. Це відстань. Це близькі люди, за якими ми сумуємо. У мене є син, якого я вже рік не бачив, і я за ним дуже сумую. Відстань руйнує стосунки і спогади. Певним чином, пісня «Убер» — це моя рефлексія на розставання з дитиною. Хтось рефлексує на жінок, натомість двоє дорослих чоловіків рефлексують на дітей.

Обкладинку для пісні «Убер» також створювали у студії Ігоря. Настрій через кадр передавала київська фотографиня Еріка Кабаєва.

Відеокліп на пісню «Убер» підкреслює важливість емоційної близькості між людьми, незалежно від фізичної чи метафоричної відстані або фізичних обмежень. У кліп запрошено перекладачку жестової мови, адже автори пісні переконані, що мистецтво має бути доступним для всіх і донесено зрозумілою мовою та формою, щоб кожен зміг пережити свій особистий досвід.

Ми маємо робити кроки назустріч один одному, щоб скоротити відстані між нами, — зазначає музичний продюсер Ігор Кириленко.

Пісня "Убер" вже доступна на всіх музичних платформах. Слухайте та відчуйте теплі обійми розуміння — ви не самі.