Рівненські оперативники затримали зловмисника.

32-річному чоловіку слідчий за процесуального погодження Рівненської окружної прокуратури повідомив про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 241 тисяча гривень. Кошти зловмисник не сплатив, тож перебуває у слідчому ізоляторі.

12 жовтня до поліції повідомив 62-річний рівнянин, приватний підприємець, що невідома особа підпалила килимок та двері у квартиру. У помешканні проживає також його син — військовослужбовець із родиною. З місця події криміналісти вилучили пластикову пляшку з-під розчинника та запальничку.

Господар самотужки загасив вогонь. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

«Поліцейські Рівненського РУП та Головного управління розпочали слідчі та розшукові заходи з метою встановлення особи зловмисника. Злагоджена та кропітка робота всіх служб дала результат: зловмисником виявився 32-річний уродженець рф, який майже все життя мешкав на Закарпатті, а останні чотири роки – у Рівному. Сюди й доставили його оперативники, адже після скоєного він втік до Києва», — повідомив заступник начальника управління — начальник кримінальної поліції Рівненського РУП Дмитро Лісниченко.

Чоловік пояснив поліцейським, що через телеграм-канал отримав замовлення підпалити двері до помешкання за певною адресою. Замовники пояснили, що власник оселі нібито заборгував кошти. За роботу обіцяли гарно заплатити, однак винагороди той так і не отримав.

У скоєнні умисного пошкодження майна, шляхом підпалу за ч. 2 ст. 194 КК України слідчий повідомив 32-річному палію про підозру.

Поліцейські наголошують: «замовники роботи» — представники російських спецслужб, які намагаються розхитати суспільство та дестабілізувати ситуацію в Україні. Замість обіцяних грошей виконавці отримують лише роки за ґратами.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області. 

Читайте також: Посадовиці МСЕК Рівненщини, яка «заробляла» на ухилянтах, повідомили про підозру