За матеріалами СБУ та Нацполіції повідомлено про підозру посадовиці МСЕК Рівненщини, яка у складі злочинної групи з 29 осіб «заробляла» на ухилянтах.

За матеріалами Служби безпеки та Нацполіції повідомлено про підозру посадовиці обласного центру МСЕК Рівненщини, яка була учасницею масштабної корупційної схеми ухилення від мобілізації.

За даними слідства, фігурантка входила до складу Рівненської міжрайонної кардіологічної медико-соціальної експертної комісії. Після того, коли представники лікарсько-консультативних комісій направляли «клієнта» на проходження МСЕК, посадовиця готувала фіктивні висновки про непридатність «хворих» до військової служби.

Нагадаємо, що на початку жовтня цього року СБУ викрила організаторів корупційної схеми - очільницю місцевого агентства нерухомості та двох її підлеглі, які залучили до незаконної діяльності 26 медпрацівників. Серед яких - посадовці медико-соціальної експертної комісії обласного центру.

За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти від призову на підставі підроблених документів про наявність важких хвороб серця або нервової системи.

Для реалізації «схеми» фігуранти повністю фальсифікували історії хвороб ухилянтів, зокрема щодо перебування на стаціонарному лікуванні.

Наразі за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури посадовиці МСЕК обласного центру повідомлено про підозру ч. 3 ст 354 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання працівником підприємства, установи чи організації, який не є службовою особою, або особою, яка працює на користь підприємства, установи чи організації, неправомірної вигоди».

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупції, у тому числі ухилянтів, які скористалися «послугою».

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури. 

Про це повідомила пресслужба управління СБУ у Рівненській області.