Днями на Рівненщину завітав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Й один з архіпастирських візитів відбувся на території військової частини, що на Дубенщині, де Предстоятель Православної Церкви України, разом із митрополитом Рівненським і Острозьким Іларіоном, очолили молитву за перемогу України.

Співслужили Митрополитам капелани Служби військового капеланства Сил підтримки ЗС України.

Також, впродовж архіпастирської зустрічі, начальник Служби військового капеланства Командування Сил підтримки ЗСУ, полковник Руслан Ратушняк вручив капелану 23 інженерно-позиційного полку, лейтенанту капеланської служби, о.Тарасу відзнаку Головнокомандувача ЗСУ - «Хрест Військова Честь».

У своїй проповіді, яка звучала під час Богослужіння, Блаженніший Митрополит Епіфаній звернувся до військових:

«Сьогодні я радію, що ми маємо змогу зустрітися і разом підносити молитви до Бога. Завдяки вашому героїчному подвигу ми маємо свою єдину, незалежну, українську державу та свою українську, помісну, православну церкву. Ми разом торуємо шлях до свободи.

На жаль, ворог хоче нас поневолити та знищити, але ми протидіємо і будемо протидіяти цьому злу, яке увірвалося у наш спільний, мирний дім. І ми знаємо, що добро, правда, життя і світло - переможуть. Так, ми проходимо великі випробування, платимо дуже високу ціну за наше спільне, українське майбутнє. Але в нас немає іншого вибору як тільки боротися і досягти остаточної перемоги, після якої в Україні буде утверджений справедливий мир. Тому ми разом молимось, разом боремось. І кожен з нас на своєму місці робить все від нього залежне, щоб здобути нашу суспільну, велику, українську перемогу.

Ця війна триває століттями. Але на нашу з вами долю випало випробування поставити «крапку» і раз та назавжди відійти від російської імперії, яка всіма силами намагається знищити нашу державу. Вони хочуть фізично поневолити нас. Але вони зазнають поразки. Їм ніколи не вдасться цього зробити».

Протягом Богослужіння Митрополит Епіфаній звершив освячення ікон та переносних малих іконостасів, котрі цього ж дня вручили присутнім військовим капеланам.

«Щойно відбулось освячення переносних іконостасів, які будуть використовувати наші священики-капелани, завершуючи свою місію у польових умовах. Особливо це стосується тих місць, де відбуваються бойові завдання. Адже присутність капелана у війську є дуже важливою. Оскільки він виконує духовну місію, яка покладена на нього, щоб підтримувати вас - захисників та захисниць.

Нехай Господь оберігає кожного із вас. Ви повинні пам?ятати, що українська церква повсякденно молиться за вас. Щоденно лине молитва за вас, наших новітніх героїв.

Церква називає вас так незалежно від того чи присвоєне вам таке звання, чи ні. Адже для нас ви є справжніми героями. Завдяки вашому героїчному подвигу ми маємо сьогодні відносно мирне небо і можемо збиратися та дякувати Богу", - промовив Митрополит.

Після звернення до усіх присутніх Блаженнійший відзначив захисників Батьківщини високими церковними нагородами.

Також в дарунок від Предстоятеля усі жінки отримали троянди та солодкі подарунки.

«Настане час і ми відновимо нашу територіальну цілісність. І вже у своїй єдиній, українській державі будемо будувати наше спільне, українське майбутнє. Будемо відбудовувати та відроджувати те, що зараз зруйноване і втрачене.

Я бажаю, щоб Господь допомагав нам на цьому шляху, щоб ми досягнули перемоги й щоб разом, радіючи, святкували утвердження в Україні справедливого миру, - наостанок сказав Предстоятель та благословив військових боротись і перемагати.

Про це інформує служба зв?язків з громадськістю 23 інженерно-позиційний полк Командування Сил підтримки Збройних України.