Через погану дорогу в село не їде навіть швидка. Мова йде про Новостав-Дальній, що у Зорянській територіальній громаді. Протяжність дороги - два кілометри. І це єдиний шлях як місцевим вибратися із села. Через суцільні вибоїни їм доводиться по декілька разів на тиждень ремонтувати власні автівки. Тож, коли місцевим можна очікувати на нову дорогу - дивіться далі у сюжеті.

Поки я машиною звідси в Іскру доїду я пів машини лишаю, - розповідає Борис, житель села Новостав-Дальній.

Борис проживає у селі Новостав-Дальній. Чоловік скаржиться на жахливу дорогу, яка заважає йому та іншим жителям. Адже це єдина дорога на виїзд та в'їзд у село.

Дороги нема і ніхто її не хоче робити. Вже скільки років її ніхто не робить, тієї дороги. + Ні звідти не можна їхати, ні звідти. Звідси взагалі через поле ми виїжджаємо. Коли дощ там неможливо їхати. І тут так само яма на ямі і все, - каже пан Борис.

Ця дорога сполучає село Новостав-Дальній із сусідніми селами. Місцеві жителі нарікають, що навіть швидка допомога іноді відмовляється туди їхати. Усе через суцільні вибоїни на дорозі.

Добирайтесь своїм транспортом іноді відповідають. Це якщо інфаркт, інсульт то тоді можуть приїхати, а так старайтесь своїм транспортом. Дуже тяжко. Приходять до мого чоловіка, знають, що не п`ємо ми, завези до лікарні. Дуже часто буває таке. Ще в кого є машини звертаються люди. Не особо спішать. Іноді буває таке, що вивозять до Іскри, а там уже пересаджують у швидку, - каже жителька села Новостав-Дальній Світлана БЕБКО.

Чотири рази на день в село приїжджає рейсовий автобус. У зв`язку із поганою дорогою ремонтувати транспорт доводиться декілька разів на місяць, каже водій.

Дорога "казка", яма на ямі. Ні втулки, нічого не витримує, все лопає. Це вже третя машина, доїжджаємо третій автобус по цій дорозі. Скільки їжджу, ніхто нічого не робить тут. Ото раз осінню підсипали як грязь була і все, - каже Микола, водій маршрутки.

За словами жителів села, численні звернення до влади щодо ремонту дороги, жодних результатів не дали.

Дорогу не роблять і робити не збираються, вона просто іде під землю, - каже Микола СУББОТ, житель села Новостав-Дальній.

Та там вона, вся дорога, яма на ямці і вже років 6 як не більше. І хлопці машини б'ють, маршрутчики, і шкільний автобус ходить мучиться і люди. Дякувати Богу, що хлопці ще терплять цю дорогу, як де переїхати в лікарню чи ще кудись. Скора не хоче їхати по цих вибоях, - скаржиться інша жителька села Новостав-Дальній Ганна.

Село відноситься до Зорянської територіальної громади. А дорога протяжністю два кілометри знаходиться на балансі Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної військової адміністрації. Там про необхідність ремонту проблемної ділянки знають. Однак, через відсутність фінансування на неї жодних робіт почати виконувати не можуть.

Разом з тим, інформуємо що, виконання робіт по утриманню можливе у разі прийняття рішення Зорянською сільською радою щодо надання співфінансування на об’єкт «Експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд на них у Рівненському районі Рівненської області (протяжність 693,0 км)». У разі виділення коштів, роботи буде виконано тільки в межах експлуатаційного утримання підрядною організацією ТзОВ «Рівнеавтошляхбуд» (вирівнювання профілю з додаванням ремонтного матеріалу), - прокоментував Андрій ЯРУСЕВИЧ, директор Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОВА.

Попри нарікання селян на дорогу в громаді кажуть, що жодних письмових звернень місцевих щодо ремонту дороги в Новоставі-Дальному до них не надходило. Ба більше в Департаменті зазначають, що поремонтувати дорогу можуть лише у разі надходження відповідного цільового фінансування».