В центрах рекрутингу української армії не роздають повістки. Тут жителі громади зможуть отримати інформаційно-консультативні послуги про службу в силах оборони та за бажанням обрати посаду й рекрутуватися в обрану військову частину.

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Мережу центрів рекрутингу в Україні створює Міністерство оборони у співпраці з органами місцевої влади.

«Це насправді унікальна можливість. Під час війни держава разом з громадою дає вибір: обрати де служити, з ким служити та на якій посаді. Можна зайти в інтернет, почитати про частини, а в центрі рекрутингу дізнатися актуальні вакансії та сконтактувати з підрозділом», — розповідає уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Він також додав, що рекрутинг насамперед передбачає укладання контракту. Проте наразі існує можливість обрати конкретну військову частину навіть по процедурі мобілізації. Громадяни можуть безпосередньо зв'язатися з обраною частиною, пройти оформлення та розпочати службу.

Отримати інформацію щодо долучення до Сил оборони та рекрутуватися в обраний підрозділ на обрану посаду відтепер можна за адресою: м. Костопіль, вул. Незалежності, 7.

Цивільні рекрутерки, які пройшли фахове навчання, також надають консультацію за телефонами: +38 (098) 934 1899, +38 (066) 865 2830. Наразі в центрах рекрутингу української армії доступно понад 10 000 вакансій у Силах оборони: у ЗСУ, у НГУ, ДПСУ, СБУ й інших формуваннях та органах.