Осіння епідситуація, вакцинація та доставка ліків у найвіддаленіші населені пункти. Про це йшлося під час брифінгу. Спікер – перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

У Рівненській області відбувається підвищення захворюваності на гострі респіраторні інфекції. У вересні перехворіло понад 14 тисяч осіб, з них майже у 1,5 тисячі підтверджено діагноз COVID-19, зареєстровано 4 летальних випадки. Ці люди мали супутню патологію і не були вакциновані, - розповів Сергій Подолін.

Також він додав, що в області є вакцини для профілактики COVID-19, проти грипу. Продовжується імунізація проти кашлюку, дифтерії та правця.

Щеплення проти грипу рекомендується робити кожного сезону. Таку вакцину можна придбати за власні кошти в аптечній мережі, оскільки вона є рекомендованою та не входить до Національного календаря щеплень. Додатково для медичних працівників вже отримали 1200 доз для щеплення проти грипу, - пояснив перший заступник голови Рівненської ОДА.

Сергій Подолін розповів і про роботу мобільних медичних бригад, які за викликом імунізують працівників підприємств критичної інфраструктури та групи ризику безпосередньо на робочому місці. Окрім того, він виокремив проєкти, які націлені на безбар’єрність щодо отримання ліків у віддалених населених пунктах Рівненщини.

Окрім стаціонарних медичних аптек, в області працюють мобільні аптечні пункти. Вони обслуговують мешканців 52 сіл у 5 територіальних громадах за графіком. Забезпечують медикаментами жителів Вараського району - Зарічненську та Локницьку громади. У Дубенському районі аптечний пункт працює у Привільненській, Ярославицькій та Бокіймівській ТГ. Цей проєкт, який ініціював Президент України, спрямований на те, аби в українців була можливість отримати вільний доступ до аптек, - резюмував Сергій Подолін.

Він також додав, що з кінця липня на Рівненщині ліки можна отримати Укрпоштою. Доставка при цьому є цілком безплатною. Упродовж двох місяців в області вже 250 осіб скориставшись сервісом «Укрпошта. Аптека».

Щоб замовити ліки, необхідно звернутися до контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545. Після сформованого замовлення клієнту буде надіслано посилку до найближчого відділення, - нагадують в Рівненській ОДА.

Читайте також: На Рівненщині піротехніки знешкодили авіабомби часів Другої світової війни