«Три сокири». Так кажуть наші військові про британсько-американські причіпні гаубиці. Нині, артилерійські бригади оперативного командування «Захід» проходять бойове злагодження розрахунків гармат з цієї зброї. Як це відбувається — дивіться далі.

Англійський лучник, "три сокири", або ж "три сімки". Так кажуть наші військові про британсько-американські причіпні гаубиці. Вони стали першими артилерійськими системами Натівського зразка, які Україна отримала після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Ці системи використовуються на всіх ділянках фронту та активно завдають ударів по ворогу як звичайними, так і далекобійними снарядами.

Військовослужбовці 44 окремої артилерійської бригади ОК «Захід» проходять бойове злагодження розрахунків гармат.

Усі артилеристи із бойовим досвідом, у кожного за плечима не один бойовий виїзд. Усі рухи впевнені та точні. Кажуть, що у порівняні із радянськими аналогами ця гаубиця набагато краща: легша, маневровніша, а головне — точніша.

Також, ці гармати здатні вести вогонь і високоточними снарядами «Excalibur». Артилеристи успішно використовували ці снаряди для ураження різноманітних ворожих об'єктів. Гаубиці отримали позитивні відгуки через значну дальність, точність вогню, ергономіку та зручність використання.

Максимальна дальність ураження звичайними снарядами – близько 25 км. Також може вести вогонь високоточними снарядами Excalibur з максимальною дальністю до 40 км. Скорострільність до 5 пострілів за хвилину, час на розгортання до 2 хв.