Два роки іспитового строку. Суд виніс вирок водію буса, який у Дубенському районі збив пішохода та втік. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Попри зусилля медиків врятувати життя потерпілого не вдалося.

Автопригода сталася другого серпня о 21:30 у селищі Смига. Слідчий слідчого управління встановив, що водій «Renault Mascott» не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху та виїхав на праве узбіччя, де допустив наїзд на 62-річного чоловіка, що йшов у попутному напрямку з велосипедом у руках. Після наїзду водій не зупинився та поїхав, - нагадують правоохоронці.

За лічені години поліцейські встановили автомобіль та кермувальника. 58-річного дубенчанина затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчий слідчого управління повідомив йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого за ч.2 ст.286 КК України, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою, який згодом змінили на домашній арешт.

58-річний водій свою вину визнає повністю та щиро розкаюється. Він пояснив, що його засліпив автомобіль, який їхав назустріч, від чого він утратив рівновагу та не помітив пішохода. Не зрозумів і те, що наїхав на нього.

Відповідно до результатів експертизи у крові кермувальника буса алкоголю не виявлено.

Слідчий слідчого управління закінчив досудове розслідування та скерував матеріали кримінального провадження до суду, який днями виніс вирок: чотири роки позбавлення полі з іспитовим строком на два роки. Крім того, на час «умовного терміну» йому заборонено керувати транспортними засобами.

Читайте також: У Костополі відкрили дошку-панно на честь полеглих бійців