У селі Козин, що на Дубенщині, мешкає відома українська поетеса Любов Братащук. Із-під її пера вийшло дві збірки: «Я і з того краю родом» і «Що там в нашому садочку?» (для дітей). Також пані Любов є авторкою понад двадцяти пісень.

 Про письменницю та її талант розповіли в межах проєкту "Рівненщина на смак".

"В поезії і піснях Любов Григорівна залишає частину свого неповторного життя, освідчується у високих почуттях любові і вірності до свого краю. Разом з нею мандруємо мальовничими просторами нашої рідної землі, відвідуємо свої залишені, самотні, старенькі хатинки, з яких немов ластівки розлетілись світами. Поезія Любові Братащук спонукає на роздуми: Хто ми є на цій землі? Який слід залишимо після себе для нащадків? Адже шанс лише один, даний нам для того, щоб прожити і не нашкодити природі, оточуючим і самим собі. Поезія сповнена патріотизму, тому що так жили предки поетеси", - ідеться в повідомленні.

 

Джерелом письменниці для творчості є рідні. Багато поезій присвячено саме їм. Окрмі того, рідні є її прямими читачами та критиками. Онучка співає пісні, які написала бабуся.

Любов Братащук є активною учасницею масових заходів у Козинській громаді, а також - у районних та обласних літературних заходах. Поетеса організувала власні творчі вечори «Я із того краю родом» та «Я запрошу тебе на танго», де звучали її пісні. До речі, пані Любов сама пише музику до своєї поезії. Також Любов Григорівна є учасницею радіопроєкту «Унікальна людина» Володимира Базавлученка.

Подвір’я будинку Любові Братащук нагадує, як зауважують у повідомленні, квітковий рай.

«Квіти – моє натхнення!», - ділиться Любов Братащук. «Розквіту кожної квітки чекаю з нетерпінням, починаючи від перших пролісків і аж до осінніх хризантем, які, буває, приношу в хату з першим снігом…».

А ще Любов Братащук дарує любов та знання діткам, які відвідують недільну школу при українському храмі, де вона навчає їх грамоті, святого письма, а також творчо розвиває.