Замість артпростору - медичний заклад? У Рівному люди бідкаються, що артательє Георгія Косміаді може перейти в оренду до приватних підприємців. Раніше тут проживала донька художника. У квартирі вона облаштувала галерею. Заповіла все майно краєзнавчому музею. Та вже другий рік поспіль квартира Косміаді на балансі установи не перебуває. Подробиці далі.

Вулиця Драгоманова 32. Тут знаходить арт-галерея художника Георгія Косміаді. А ще це центр міста. Ласий шматок території для будь-якого бізнесу. Так вважає і депутатка Рівнеради Галина Кульчинська. Жінка обурена, адже ходять чутки, що цей артпростір хочуть віддати в оренду приватній медичній практиці.

Раніше у цій квартирі проживала донька художника Надія Косміаді. Жінка зробила тут галерею, аби вшанувати пам'ять свого батька. Заповіла Надія квартиру, майно та колекції картин краєзнавчому музею. Однак досі артпростір не перебуває на балансі музею.

Алла Жижкевич місяць перебуває на посаді директора музеї. Жінка заперечує, чутки, щодо передачі в оренду артательє Косміаді в руки бізнесу.

Нині, артательє перебував в тимчасовій оренді громадської спілки "Центр цифрової історії". Вони зробили тут ремонт та проводять мистецькі заходи. Співзасновник організації каже, до них не надходило ніяких пропозицій від приватних підприємців.

Нині, в галереї розпочали інвентаризацію. Для цього створили спеціальну комісію. Поки музей не може взяти квартиру на свій баланс, адже це житлове приміщення. Аби його переробити в не житлове, треба реконструкція. Як зазначає директорка краєзнавчого музею, в планах подати клопотання в обласну раду, аби передати квартиру на баланс тергромади. Потому, зробити громадські обговорення.

Поки всі розмови про передачу в оренду галереї в приватні руки - залишаються чутками. Однак, диму без вогню не буває. Тож ми надалі слідкуватимемо за тим, аби артательє Косміаді не потрапило в руки приватних підприємців.