Мешканці Костопільської громади обирали нову назву з п'яти запропонованих варіантів.

Рішення про перейменування вулиці 1 Травня на вулицю Свободи без зміни нумерації будівель прийняла остання сесія Костопільської міської ради. З-поміж п’яти запропонованих варіантів нової назви у результаті голосування серед мешканців громади варіант «вулиця Свободи» набрав найбільше голосів.

При перейменуванні міська рада керувалася Законами «Про засудження комуністичного на націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Водночас у Костопільській міській раді нагадали, що у грудні 2023 рішенням виконкому затверджено єдину форму адресних табличок на будинки. Детально про вимоги до таблички – тут: https://kostopil-rada.gov.ua/news/1701348275/

Основна вимога - щоб напис легко читався, він має бути виконаний чорним шрифтом на білому тлі. Табличку потрібно розміщувати на будівлі так, щоб її було добре видно. Можна використовувати адресні таблички, які були встановлені до прийняття цього рішення. Заміні з урахуванням нових вимог підлягають зношені, з написанням назв російською мовою, а також у разі перейменування вулиці. 

Про це повідомила пресслужба Костопільської міської ради.

Читайте також: Опікуються дітьми з інтернату: Історія подружжя з Костополя (ВІДЕО)