Рівне – столиця вишиваного слова. В обласному центрі презентували проєкт за підтримки Українського культурного фонду. Понад 60 вишиваних робіт учасниць проєкту з Костополя, Острога, Дубна, Тучина, Здолбунова та Рівного представили цими вихідними на виставці у “Музеї бурштину”. Більше про це - далі.

 Закладки та панно з цитатами. На Рівненщині завершився проєкт "Вишивка українською", який передбачає навчання жінок ниткографіці. Це техніка вишивання, яку започаткувала письменниця та майстриня Олена Медведєва.

У такий спосіб організатори хочуть популяризувати сучасне українське слово та давнє українське мистецтво.

Проєкт відбувався у Рівному, Острозі, Здолбунові, Костополі і Тучині. В його рамках упродовж серпня-вересня організують майстер-класи, на яких жінки зможуть навчитися вишивати слова і фрази на закладках, листівках і панно.

Матеріали та саме навчання для усіх охочих було безплатними. Адже фінансується проєкт за грантові гроші від Українського культурного фонду.

До проєкту долучились майже 200 учасниць, які створили понад 60 вишиваних робіт. Їх представили на виставці у “Музеї бурштину”.

Виставка із роботами учасниць триватиме ще тиждень. До слова, наразі в доробку Олени Медведєвої є понад 30 вишиваних книг.

Читайте також: ХІТ у ТікТок: підлітків з інвалідністю запрошують стати новими зірками соцмереж разом із топ блогерами та експертами