Майже 2500 разів вони виїздили за сигналом «Тривога» і майже 800 – для надання допомоги громадянам у різних надзвичайних, нещасних та інших ситуаціях, ліквідували понад 1000 пожеж, врятувавши 30 життів. Сапери частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування виявили та знищили на території Рівненщини 327 вибухонебезпечних предмета часів Першої та Другої світових воєн. А фахівці психологічної служби спільно із колегами-психологами нацполіції та Червоного хреста зустріли тринадцять евакуаційних потягів та надали психологічну допомогу 900 переселенцям.

 

 

 

Це лише деякі цифри і факти про роботу фахівців Головного управління ДСНС у Рівненській області в цьому році. Їх озвучили під час урочистостей за нагоди професійнго свята - Дня рятівника.

 

 

- За час збройної агресії російськоїх федерації проти України загинули 97 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 395 отримали поранення, 4 перебувають в полоні, один вважається зниклим безвісти, - зауважив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Володимир Захарчук.

Сьогодні хвилиною мовчання вшанували пам’ять кожного Героя-рятівника та пригадали важливі моменти в роботі фахівців ДСНС після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

 

 

Так, у березні 2022 року після ракетного обстрілу телевізійної вежі в селі Антопіль 70 рівненських надзвичайників метр за метром розбирали завали та діставали травмованих і загиблих. У 2023 році вони три доби боролися з наслідками обстрілу нафтобази на Дубенщині.

Рятівники Рівненщини області постійно беруть участь в розмінуванні деокупованих територій України. Працювали в Київській, Донецькій, Харківській, Миколаївській, Херсонській та Чернігівській областях. Загалом здійснили 25 ротацій, під час яких обстежили понад 1134 га звільнених від ворога земель.

Крім того, наші надзвичайники допомагають своїм колегам з прифронтових територів долати наслідки обстрілів та ракетних атак. А також залучені до будівництва фортифікаційних споруд.

 

 

- Спільно з колегами із сектору оборони ви тримаєте рубежі нашої держави та ліквідовуєте наслідки влучань російських ракет і шахедів. Вдячний за те, що ви з честю несете професію, яку обрали! Окрема шана ветеранам, які десятки років віддали цій нелегкій службі і сьогодні підтримують моральний дух молодого покоління рятівників Рівненщини, - наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи особовий склад ГУ ДСНС в Рівненській області.

Голови обласної ради та ОДА, керівники силових структур та духовенство вручили рятівникам Рівненщини високі нагороди та подяки.

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.

Читайте також: Цьогоріч на Рівненщині вже ліквідовано 1,2 тисячі пожеж