У фестивалі беруть участь бандуристи, лірники і кобзарі з багатьох регіонів України та Польщі.

Про це повідомляє Рівненська міська рада.

Коли: 29 вересня

Триває війна і частина лірників, бандуристів та кобзарів воюють у лавах Збройних Сил України. Але разом з тим, епічні, героїчні та патріотичні твори учасників фестивалю звучать на майданах та вулицях Рівного й підіймають дух та під час відзначання Дня захисників та захисниць України, річниці створення УПА, Дня українського козацтва та Свята Покрови Пресвятої Богородиці. У фестивалі беруть участь бандуристи, лірники і кобзарі з багатьох регіонів України та Польщі.

У програмі фестивалю ЛіраФест-2024: презентація проєкту «ДУМА», яку проводитиме український кінорежисер, учасник фестивалю, лірник Олесь Санін; лірникування та кобзарювання; майстер-класи з виготовлення традиційних кобзарсько-лірницьких інструментів та гри на них; концерти лірників, бандуристів та кобзарів з виконанням традиційного репертуару (думи, канти, псальми, історичні, козацькі пісні, балади та ін.).

На фестивалі звучатимуть повстанські, стрілецькі, козацькі та сучасні пісні про ЗСУ у виконанні фольклорних гуртів та відбуваються майстер-класи дитячих ігор і поліських танців, та майстер-класи з народно-вжиткового мистецтва (кераміки, ткацтва, гончарства, вишивки та плетіння з природного матеріалу). У фестивалі візьмуть участь 12 учасників, бандуристів, лірників, майстрів. 

Під час фестивалю проводитиметься збір коштів на підтримку ЗСУ та адресну допомогу лірникам і кобзарям – учасникам фестивалю, що боронять країну від російської агресії в лавах ЗСУ