В обласній лікарні створять єдину на Рівненщині лабораторію для лікування хворих з розладами серцевого ритму. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

У Рівненській обласній клінічній лікарні ім. Ю.Семенюка за підтримки польських партнерів планують реалізувати проєкт спрямований на розширення спроможності системи охорони здоров’я з надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання, зокрема з розвитку інтервенційних коронарних втручань. Їх проводитимуть на базі Відділення інтервенційної радіології РОКЛ.

Про це повідомив директор обласної лікарні Віктор Ткач на засіданні постійної комісії з питань будівництва, розвитку інфраструктури та місцевого самоврядування.

Витрати, а це - 1,12 млн євро профінансує Європейський Союз, решту – наша область на умовах співфінансування.

Проєкт включає: капітальний ремонт рентген-операційної для встановлення ангіографа (вартістю 250 тис. євро), придбання самого ангіографа (925 тис. євро), навчання медичного персоналу (159 тис. євро), інформаційна кампанія щодо неінфекційних захворювань, профілактика; адміністрування проєкту, промоція тощо.

За словами Віктора Ткача, на сьогодні заклад забезпечує лікування 70% пацієнтів області з інфарктом міокарда.

Це новий напрямок для Рівненщини, такого раніше ніхто не робив. У нас буде створено електрофізіологічну лабораторію для лікування пацієнтів із розладами серцевого ритму. Нове обладнання дасть можливість надавати хворим весь комплекс послуг

Обласна лікарня стала одним з переможців конкурсу проєктів програми транскордонного співробітництва Європейського Союзу «Interreg Next» Польща – Україна 2021-2027.

Тож на сесії обласної ради депутати мають підтримати реалізацію даного проєкту та погодити отримання дозволу на виконання капітального ремонту приміщень.

Читайте також: Мало не загинула через вітрянку: медики з Рівного та Львова боролися за життя дівчинки