Через значне задимлення на автодорогах виставлені екіпажі поліцейських офіцерів громад. Вони роз’яснюють водіям, де краще об?їхати дану ділянку дороги. Відтак, поліція закликає керманичів завчасно планувати маршрути руху на автодорозі "Вежиця-Рокитне-Борове".

Сьогодні начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль працював на Півночі області. У Сарненському районі, неподалік Старого Села, триває пожежа. Горять чагарники та суха трава.

До гасіння залучено 86 людей та 16 одиниць техніки. Для ефективної взаємодії між службами створено Координаційний штаб при Рівненській ОДА. Туди входять представники РДА, ГУ ДСНС, тергромад та лісівники.

Загалом ситуація контрольована, люди не постраждали, загрози населеним пунктам немає. Ускладнює пожежогасіння сильний вітер. Наразі фахівці з’ясовують, що стало причиною загоряння. Дрібніші пожежі зафіксовані й в інших частинах району. Вкотре закликаю громадян бути відповідальними, не розпалювати багаття у заборонених місцях та не залишати вогонь без нагляду, — повідомив Олександр Коваль.



Очільник області вкотре нагадав, що за спалювання сухої трави передбачений штраф до 6 тис. грн, а на природоохоронних територіях - до 12 тис. грн, можлива і кримінальна відповідальність.

Читайте також: Спортсмени з Рівненщини здобули ще три медалі на Паралімпіаді в Парижі