Цими вихідними на Літніх Паралімпійських іграх в Парижі наші спортсмени принесли Україні ще три медалі.

"Золото" - в Олександра Назаренка, дзюдо, вагова категорія до 90 кг, клас J2. Він переміг титулованого спортсмена з Франції Хеліос Латчоуманая з рахунком 1:0 І це неабиякий здобуток.

Ще одне "золото" для України виборола наша дзюдоїстка Анастасія Гарник. У ваговій категорії понад 70 кг, клас J1, вона у фінальному поєдинку здолала бразилійку Еріку Зоагу з рахунком 10:0.

"Бронзу" в пара каное здобув Микола Синюк. У фінальному заїзді у класі човнів KL2 на дистанції 200 метрів наш спортсмен фінішував третім з часом 42.61 с.

Загалом в арсеналі спортсменів з Рівненщини на Паралімпіаді в Парижі шість медалей: три золотих і три бронзових.

Нагадаємо, що перше "золото" у дзюдо на цих змаганнях для України принесла наша Наталія Ніколайчик. У фіналі змагань серед жінок у ваговій категорії до 48 кг у класі J1 вона упевнено перемогла японку з рахунком 11:0.

Ще дві "бронзи" вибороли Анжела Гаврисюк і Давид Хорава, перемігши суперників з Узбекистану та Південної Кореї.

Вітаємо наших спортсменів та їхніх тренерів Михайла Романкевича, Івана Іваницького та Леоніда Камлочука з такими неймовірними результатами.

Нагадаємо, що Літні Паралімпійські ігри-2024 відбувалися з 28 серпня до 8 вересня в Парижі. Нашу державу на змаганнях представляли 140 атлетів, які виступали у 17 видах спорту.

В арсеналі українських паралімпійців 82 нагороди: 22 золоті, 28 срібних та 32 бронзові. Відтак у медальному заліку Україна посіла сьоме місце. 

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.

Читайте також: Три золоті медалі Кубку світу з параспортивних танців здобули спортсмени з Рівненщини